Modum/Ringnett tar i bruk Smallworld

Modum Kabel-TV og Ringnett AS tilbyr TV, internett, telefoni og ASP-tjenester til privat- og bedriftsmarkedet i Modum og Ringerike kommuner. Dokumentasjonen av alt coax- og fiber-nett samles nå i Smallworld, og samtidig har dataene om nettverket blitt vasket og verdiøkt gjennom denne øvelsen.

Ronny Solvang fra Smallworld Systems (f.v.) veileder André Kopland og Finn Roar Ingesen fra Modum/Ringnett i praktisk bruk av Smallworld Physical Network Inventory (PNI), anvendt på et nytt boligfelt i Åmot.

– Vi ser frem til å kunne jobbe effektivt med planlegging og utbygging til nye kunder nå som vi har oversikt over all eksisterende infrastruktur på ett sted, uttaler daglig leder i Modum/Ringnett, Arve Andersen. – Etter sammenslåingen mellom Modum og Ringnett har vi blitt et større selskap, og det stiller ytterlige krav til god oversikt og riktige data for å understøtte våre prosesser.

Selskapet er opptatt av å ta ut potensialet av sin nye Smallworld-løsning, og har derfor også anskaffet Smallmap GPS, samt Spectra Precision GPS-antenne, for å kunne gjøre innmålinger i felt som automatisk overføres direkte til nettdatabasen. Dermed kan linjer og utstyr dokumenteres, og posisjoneres i kartet, fortløpende med centimeters nøyaktighet, slik unngår man f.eks å grave over kabler som er skjult under bakken.

Vi ønsker Modum/Ringnett lykke til videre og ser frem til et godt samarbeid!