Smallworld bidrar til Fibias fibersuksess

Fibia, en av Danmarks største fiberoperatører, økte sin FTTH-kundebase med 33% i 2019 til 160 000 tilknyttede husholdninger. Selskapet investerer omtrent en milliard danske kroner i året i å utvide fibernettet, og nesten 300 000 av 640 000 husstander i morselskapenes forsyningsområder har nå muligheten til å koble seg til fibernettet.

Fibia bruker Smallworld Network Inventory til å dokumentere fiberaksesser og kjernenett, med tilhørende noderom, skap, koblingsbokser og annen infrastruktur. Lone Guldbrandt Jørgensen, GIS-administrator, sier følgende om Smallworlds betydning for Fibias fibersuksess: – Vi er glade for at bruge Smallworld, som hjælper med at gøre informationen til vores kunder bedre. Vi udvider løbende vores brug af Smallworld. Dette giver Fibia et godt overblik over netværket og omfanget af eventuelle afbrydelser.

Lone gir også et innblikk i Fibias ambisjoner om å effektivisere drift og utvidelse av fibernettverket ytterligere:  – Det første mål er at få et hurtigt og stabilt webværktøj til vores teknikere i marken, der understøtter fuld-digital arbejdsgang, og et af de efterfølgende mål er at lette processen med at få as-build-dokumentation og indlæsning af indmålingsfiler fra entreprenører inn i Smallworld.

Tekniske direktør for Smallworld Nordic, Morten Moe, jobber tett med Fibia for å sikre at selskapet utnytter nettverksdokumentasjonen best mulig; og han har høye forventninger til resultatene: – Vi skal hjelpe Fibia til å bli en enda mer effektivt fiberoperatør, det er alltid områder å forbedre, vi ser dette hos alle våre kunder.