Smallworld Systems 25 år!

1. september 1992 ble Smallworld Systems AS registrert som selskap av Lars Eskeland og Helge Moen, og har siden det hatt 25 år med kontinuerlig virksomhet i hovedstadsområdet i Norge.

– Det hele begynte med å tilpasse programvare fra Cambridge i UK til norske kabel-TV nett og el-nett, mimrer Lars Eskeland som har vært med siden starten i Norge, og som også hadde oppdrag i UK og Tyskland på den tida. – Vi var noen få skarpe hoder som programmerte alt sammen i hybelen i huset mitt på Bekkestua i Bærum.

Lars Eskeland, Petter Ask Henriksen, Rolf Hillestad og Einar Stormark var de første ansatte i løpet av de to første årene, og da det kom flere til litt senere flyttet selskapet til Skytterdalen i Sandvika; hvor de ble værende helt til 2015 da Smallworld Systems med 20 ansatte flyttet inn i Thunes vei 2 på Skøyen. Alle disse fire som var med helt fra starten jobber fortsatt i selskapet, dét er kontinuitet av sjeldent merke! Rolf Hillestad er nå styreleder i Smallworld Systems AS, og har dessuten etablert Breakoutimage AB i Sverige og Jordplan AS i Norge.

Kontrakten med den første kunden, Norkabel, ble signert i 1994. Norkabel inngikk senere UPC og er nå inkludert i Get, og er dermed fortsatt kunde av Smallworld etter 23 år. CTO i Smallworld Systems, Morten Moe, var den gang vår kontaktperson Norkabel og senere IT-sjef i UPC. – Vi var tidlig ute den gangen med å anerkjenne nødvendigheten av riktig og tilgjengelig nettdokumentasjon, konkluderer Morten Moe. – Det har Get definitivt hatt glede av siden.

25-års jubileet vil bli markert sammen med kunder, nåværende og tidligere ansatte, samt gjester fra GE onsdag 27. september i Smallworld Systems’ hyggelige lokaler på Skøyen. – Vi satser på fullt hus og god stemning, uttaler Jane Moltu, som er ansvarlig for arrangementet hos Smallworld Systems. – I tillegg til god servering får vi også interessante innlegg fra GE og Smallworld om fortid, nåtid og fremtid; så dette er verdt å få med seg.

I løpet av disse 25 årene har Smallworld Systems levert nettdokumentasjonssystemer, med tilpasninger og egenutviklede moduler, til bruk innen fibernett, coaxnett, fjernvarme, el-nett, stolpekontroll og gatelys til det norske markedet, og har både store nasjonale og regionale selskaper på kundelista. Løsningene brukes i mange ulike prosesser og sammenhenger hos kundene når nett skal designes, planlegges, bygges og driftes, og når kundeaksesser skal leveres. Nettdata er alltid tilgjengelig for alle, enten du sitter med PC på kontoret, eller er ute i felt med nettbrett eller smarttelefon.

– Vi har bygd et solid fundament for videre utvikling og vekst, slår daglig leder Albert Bjørnsund fast. – Jeg er veldig optimistisk for de neste 25 år!