Sundsvold Fibercom hjelper netteiere i gang med Smallworld

Kristian Sundsvold har i løpet av våren startet opp Sundsvold Fibercom med base i Trondheim. Selskapet tilbyr kompetanse som bidrar til forbedring av dokumentasjon for lokale coax- og fibernett. Kristian har tung erfaring i Smallworld, og andre dokumentasjonsverktøy, fra sin tid i Relacom, og har nå tatt steget og startet for seg selv.

– Jeg fikk oppdrag fra dag én, uttaler Kristian entusiatisk. – Nå har jeg ansatt en til som starter i oktober, og flere vil komme. Sundsvold Fibercom har på kort tid fått en sentral posisjon innen bransjeorganisasjonen Forende Kabel-TV operatører (Fokab) og har allerede 7-8 regionale netteiere på kundelisten.

– Vi er meget tilfreds med at et selskap med sterk kompetanse på Smallworld, og erfaring med hvordan god dokumentasjon skal utføres, bistår netteiere, fastslår CTO i Smallworld Systems AS, Morten Moe. – Gjennom tjenestene som Sundsvold Fibercom tilbyr vil eiere av fiber- og coaxnett få forbedret sin nettdokumentasjon mye hurtigere og bedre enn om de skal gjøre dette selv.

For alle som er involvert i dokumentasjon av telenett, i såkalte Network Inventory Systems (NIS), er det godt kjent at det er utfordrende å etablere gode prosesser og rutiner for tilfredsstillende datakvalitet ved utførelse av analyse, design, utbygging, leveranse og drift. Derfor er selskap som kan bidra til forbedring innen dette området, slike som det nystartede Sundsvold Fibercom, nødvendige fordi de fyller et udekket behov for eiere av samfunnskritisk infrastruktur.

Smallworld Systems AS ønsker Sundsvold Fibercom velkommen i vår bransje og lykke til videre. Vi ser frem til videre samarbeid med iver og optimisme, her er nok å ta tak i for flinke folk!