Vi går inn på eiersiden i Geokontroll AS

Geokontroll utfører befaringer og stolpekontroll for kommuner, e-verk og andre som har ledninger i luftstrekk. Selskapet har lenge benyttet Smallworlds programvare for å registrere data og posisjonere stolper, og nå har Smallworld Systems AS også gått inn på eiersiden i Geokontroll AS.

– Med Smallworld Systems inn på eiersiden ser jeg store muligheter for videreutvikling av våre tjenester, samt at vi opererer sammen i et marked av netteiere, uttaler daglig leder i Geokontroll Lasse Mederud.

Geokontrolls løsning har unik funksjonalitet som er utviklet i samarbeid med Lasse Mederud, og hans tidligere arbeidsgiver Geomatikk. Løsningen mottar stolpe-grunnlag fra alle nettinformasjonssystemer på markedet, og leverer oppdaterte data tilbake med resultater fra råtekontrollen.

Det beregnes og registreres en reststyrkeverdi i Smallmap på alle stolpene som har begynnende råte fra 100-0 prosent, hvor stolpene dømmes ut å må byttes når reststyrken er under 75 prosent. Stolpekontroll ivaretar dermed stolpeeiernes ansvar for å unngå ulykker og skader forårsaket av skjulte råteskader, og bidrar til sikkerhet og kvalitet hos samfunnskritisk infrastruktur. Les mer om Geokontroll AS!

– Geokontroll er interessant fordi selskapet er markedsledende innen sitt område og anvender vår programvare i sitt daglige virke, slår styreleder i Smallworld Systems Rolf Hillestad fast. – Dessuten ønsker vi å bidra til at den digitale arbeidsprosessen skal lykkes i praksis!